ماجرای رد شدن حاج قاسم از گزینش سپاه/ نظر حاج قاسم درباره مذاکره با دشمن
مصاحبه با غلامرضا کرمی، مسئول مرکز پژوهش و نشر آثار ستاد بازسازی عتبات:
ماجرای رد شدن حاج قاسم از گزینش سپاه
در خاطراتی که حاج قاسم هم عنوان میکند، شما در زمانی که گزینش سپاه بودید، ایشان را در گزینش رد میکنید. داستان چه بود؟
حاج قاسم وقتی میخواست با من شوخی کند، این داستان را تعریف میکرد! اوایل سال ۵۹ یا ۵۸ بود، ولی دقیقا به یاد ندارم. اما حاج قاسم بیشتر به یاد داشت. جوانی موفرفری با لباس آستین کوتاه و چسبان، شلوار گشاد و دمپا با کمربند پهن، برای گزینش آمده بود. به این فکر کردم که چرا امثال این افراد باید در سپاه باشند؟ در هر صورت اگر من هم ایشان را رد کرده باشم، مهم این است که حاج قاسم به سپاه پیوست و افتخارآفرینی کرد. وقتی حاج قاسم این موضوع را تعریف میکرد، هیچی برایم مهم نبود، جز لبخند ایشان. هر باری خاطرات آن زمان را میگفت، لبخندی دلنشین بر لب داشت و همین برایم ارزشمند بود.
نظر حاج قاسم درباره مذاکره با دشمن
حاج قاسم میگفت که دشمن هیچ وقت نمیتواند در موضعی باشد که ما با هم رابطه داشته باشیم. مواضع ایشان بسیار روشن بود. راجع به اینکه همه جا میتوان با سیاست و مذاکره کار را تمام کرد، معتقد بود که اگر این طور بود امیرالمومنین بسیار سیاستمدار بود، چرا در بعضی مواقع با دشمن جنگید؟ این طور نیست که ما بگوییم با دشمنان میتوان ارتباط دوستانه داشت. چون آمریکا هیچ گاه از موضع خود دست بر نمیدارد. بنابراین دشمن شناسی ما باید قوی باشد و حاج قاسم خودش الگوی دشمن شناسی بود.
حضرت امام در آخرین پیام خود، به جهان و جوانان اسلام، تاکید داشتند که شما بسیج جوانان اسلام هستید. من معتقدم که حاج قاسم یکی از کارهایی که کرد وصیت و فرمان امام (ره) را عملی کرد. بسیج جهان اسلام را عملیاتی کرد، فاطمیون، حزب الله، حشدالشعبی و… ویژگیهای شخصی و شخصیتی این مرد بزرگ، مکتب است. ما وقتی قاسم سلیمانی هستیم که راه ایشان را برویم و حداقل بر اساس توان یکی از ویژگیهای حاج قاسم را در خودمان تقویت کنیم.