مدیر مدرسه علمیه منصوریه شیراز به یکی از مواردی که انسان در نبود خود در این دنیا عمل صالح دریافت میکند اشاره کرد و گفت: علم و دانشی که بهواسطه آن مردم از آن سود ببرند و خیرات آن نیز به انسان میرسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «حوزه علمیه منصوریه» شیراز، حجتالاسلام حمیدرضا حدائق به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در برنامه ای تحت عنوان «یک فنجان کتاب» که به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه فارس تهیه شده است، در خصوص اهمیت کتابخوانی اظهار داشت: امام صادق(ع) به مفضّل میفرماید، بنویس و دانش خود را در میان برادرانت منتشر کن و چون بمیری این دانش را برای فرزندانت بهعنوان میراث جاودانه نگاه دار؛ چراکه زمانهای پرآشوب بر مردم میرسد که در آن زمان جز با کتابهای خود همدم نشوند.
وی در ادامه به روایت دیگری از پیامبر(ص) در خصوص اهمیت کتابخوانی اضافه کرد: رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند که دانش را پیش از رفتن دانشمندان بنویسید چراکه با رفتن دانشمندان و عالمان نیز علم خواهد رفت، ازاینرو رفتن علم به درگذشت دانشمندان است.
مدیر مدرسه علمیه منصوریه شیراز به آثار کتابخوانی در جامعه امروز پرداخت و تصریح کرد: ماندگار شدن یاد و خاطره بسیاری از علما به این دلیل است که اثری از خود بهجای گذاشتهاند، نبی مکرم اسلام(ص) نیز میفرماید، هرگاه انسان بمیرد دست او و عمل او از دنیا قطع شده، مگر در سه مورد، که نخست آن صدقه جاریه است.
وی به دومین موردی که انسان در نبود خود در این دنیا عمل صالح دریافت میکند اشاره کرد و بیان داشت: علم و دانشی که بهواسطه آن مردم از آن سود ببرند و خیرات آن نیز به انسان میرسد.
حجتالاسلام حدائق فرزند صالح را سومین مورد برشمرد و مطرح کرد: پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند ممکن است شما در دنیا نباشید اما با سه مورد از جمله صدقه جاریه، علم و دانش و فرزند صالح میتوانید برای خود یک پل ارتباطی با اعمال خود در دنیا داشته باشید و در عالم قبر این خیرات بر شما وارد شود.
وی در ادامه همچنین به اهمیت تألیف و پاداش آن در آخرت پرداخت و گفت: رسول گرامی اسلام(ص) در روایت دیگری میفرماید هرگاه مؤمن بمیرد و یک برگه که بر روی آن علمی نوشتهشده باشد از خود بهجای بگذارد روز قیامت آن کاغذ، پرده میان او و آتش خواهد شد و خداوند به ازای هر کلمهای که روی کاغذ نوشتهشده شهری هفت برابر پهناورتر از دنیا به او خواهد داد.
مسئول قرارگاه تبلیغی عمار همچنین یکی از ضروریات امروز طلاب و حوزههای علمیه را انس و الفت بیشتر با کتابخوانی دانست و خاطرنشان کرد: اساتید بزرگ می فرمودند که اگر می خواهیدعلم دین را کسب کنید و عالم شوید رازش، الفت گرفتن با کتابها است.
وی در پایان ضمن معرفی چند کتاب برای طلاب و مبلغین ابراز کرد: کتاب میزان الحکمه اثر آیت الله ریشهری برای طلاب و مبلغین جوان بسیار سودمند است، همچنین کتاب پیام امام اثر آیتالله العظمی مکارم شیرازی نیز دیگر کتابی است که بسیار حائز اهمیت برای طلاب است و شخصا بهره زیادی از مطالعه آن بردم.