اخبار حوزهدرس اخلاق

دوازدهمین درس اخلاق مدرسه علمیه منصوریه با سخنرانی حضرت استاد شیخ علی عدالت

حضرت استاد شیخ علی عدالت در درس اخلاق مدرسه علمیه منصوریه با اشاره به اینکه سفارش به اخلاق باید از روی عمل باشد، اظهار کرد: سفارش به اخلاق اقتضائات خود را دارد، از این رو علم اخلاق را به علم طب می شود تشبیه کرد، پزشکان یک توصیه عمومی از قبیل رعایت بهداشت و تغذیه مناسب را به همه دارند اما یک سری توصیه های خاص برای برخی افراد دارند از این رو علم اخلاق نیز اینگونه بوده و برای تهذیب نفس و خودسازی است و ما در این دنیا این وظیفه را داریم که حواسمان به خودمان باشد.

وی در ادامه با تصریح بر اینکه در این دنیا هیچ کاری از خودسازی مهمتر نیست، اضافه کرد: در علم اخلاق یکسری توصیه های عمومی بوده که برای همه گفته می شود اما یکسری توصیه ها عمومی نبوده و حسب تشخیص مخاطب است، بزرگان اخلاق در گذشته نیز اینگونه بوده و استاد و علما طبق روحیه اخلاق توصیه می کرده اند.

این استاد حوزه نیز اخلاق را به دو دسته نظری و عملی تقسیم کرد و یادآور شد: در اخلاق نظری انسان باید تقوا داشته باشند، حسود و بخیل نباشد و در مقابل سخاوت داشته باشد اما در اخلاق عملی برای درمان چاره می اندیشند.

وی خاطرنشان کرد: انسان ها به اراده خود به این دنیا نیامده اند، ما ناخواسته به این دنیا آمده ایم، یکسری اولیا الهی به عنوان راهنمایان می فرمایند مدت محدودی در این دنیا هستیم و باید برای آخرت خود تلاش کنیم که اگر دست خالی از این دنیا رفتیم اوضاع خوبی نخواهیم داشت بنابراین تا فرصت داریم باید به فکر آخرت خود باشیم که سرای باقی را آباد کنیم.

وی تاکید کرد: حضرت علی(ع) در نهج البلاغه می فرمایند که تا زمانی که اعضا و جوارح سالم است کار کنید، چراکه پس از آن دیگر بی فایده نخواهد داشت و حسرت می خوریم، در این زمان محدود که مشخص نیست چقدر به طول می انجامد باید تلاش کنیم آخرت خود را آباد کنیم، هیچکس نمی داند کی و کجا از دنیا خواهد رفت.

این کارشناس مسائل اخلاقی به راه های خودسازی اشاره و بیان کرد: تحصیل علم جزو راه های سهل الوصول ترین راه خودسازی است، علم موجب کمال نفس می شود، کسی که در مسیر علم دین قرار گرفت.

وی علم اخلاق را بسیار حائز اهمیت برشمرد و گفت: اعتقادات، احکام و علم اخلاق سه بخش علم دین به شمار می روند، علم دین باید تقویت شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 11 =

دکمه بازگشت به بالا