توسط موسسه فناوری هوشمند شبکه زر؛ ثبت حقوق مالکیت فکری و معنوی آثار فرهنگی و هنری در بستر فناوری بلاکچین بومی
دکتر عباس جم زر رئیس بنیاد راهبری شبکه زر و رئیس هیأت مدیره مؤسسه فناوری هوشمند شبکه زر در نخستین کنفرانس بین المللی بلاکچین، رمز ارزها و اقتصاد جهانی که با محوریت باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو ایران و دانشگاه های برجسته کشور و حضور نخبگان و متخصصان برگزار می شود در پنل تخصصی «بلاکچین و حقوق مالکیت فکری» سخنرانی و از زیرساخت و سامانه بومی ثبت حقوق مالکیت فکری و معنوی آثار علمی، فرهنگی و هنری در بستر فناوری بلاکچین رونمایی می کند.
این سامانه هوشمند مبتنی بر فناوری نوین زنجیره بلوک به سفارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و توسط مؤسسه فناوری هوشمند شبکه زر پیاده سازی گردیده است و هنرمندان، نویسندگان و هر شخصی که از فکر، ایده و ابتکار خودش آثاری به وجود می آورد می تواند با ثبت هرگونه آثار فرهنگی و هنری متعلق به خود شناسه یکتا دریافت نماید. مالکیت این آثار در سامانه بین المللی مبتنی بر فناوری بومی بلاکچین به نام صاحب آن ثبت و نگهداری خواهد شد و استفاده و بازنشر آنها تنها با درج این شناسه امکان پذیر خواهد بود و حق استفاده مالی و کاربردی از اثر ثبت شده و ارزش تجاری آن نیز با صاحب آن اثر میباشد.
آقای دکتر عباس جم زر از کلیه فعالان حوزه رسانه، فرهیختگان، هنرمندان و متخصصان و صاحبنظران در زمینه فناوری بلاکچین دعوت به عمل آورد که در این کنفرانس ارزشمند شرکت نمایند.
لازم به ذکر است نخستین کنفرانس بین المللی بلاکچین، رمز ارزها و اقتصاد جهانی در روز جمعه 15 مردادماه سالجاری از ساعت 10 صبح تا 18 به صورت مجازی برگزار می گردد و به کلیه شرکت کنندگان گواهینامه بین المللی یونسکو اعطاء می گردد. ثبت نام در کنفرانس برای اعضاء شبکه زر و با درج کد zar از طریق سامانه https://zarnetwork.com/un رایگان خواهد بود.
فناوری “بلاکچین (Blockchain) برخلاف آن چیزی که اغلب تصور میشود، تنها برای استفاده در سیستم بانکداری نیست، بلکه کل دنیای فناوری و به خصوص بخش تولید هوشمند را نیز دستخوش تغییر اساسی خواهد کرد.این فناوری میتواند امکان انتقال مطمئن و معتبر دادهها و همچنین یک شبکه قابل ردیابی ناگسستنی را فراهم کند که این ویژگیها تنها برای امور بانکی نیست.
با توجه به پیشرفت روز افزون ارزهای دیجیتال و استفاده آن ها از قابلیت های بسیار زیاد تکنولوژی بلاک چین به عنوان سیستمی غیرمتمرکز با امنیت بالا آشنایی بیشتر با این تکنولوژی یکی از اصول و مفاهیم پایه برای ورود به دنیای ارزهای دیجیتال و بهره وری از آن ها می باشد. علاوه بر این با آشنایی بیشتر با بلاک چین افراد و شرکت ها می توانند ارز دیجیتال خود را ایجاد کنند، پس بسیار واضح است که درک درست فناوری زنجیره بلوک و کاربردهای آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که به عنوان پدیده ای اثرگذار نباید نادیده گرفته بشود.
قطعاً ایجاد و تقویت زنجیره بلوکی دارای مزیت های بسیاری است اعم از:
• شفافیت و غیرقابل تغییر بودن اطلاعات : اطلاعات روی بلاک چین قابلیت دیده شدن توسط همه افراد را دارند، بنابراین هرگونه تغییر روی بلاک چین توسط شبکه قابل مشاهده است.
• امنیت بسیار بالای بلاک چین : با استفاده از کدهای هش، الگوریتم گواهی اثبات کار و شبکه توزیع شده همتا به همتا بلاک چین بسیار امن است، به طوریکه تقریبا هک کردن آن غیرممکن است.
• سرعت بالاتر و هزینه های کمتر : برای انجام تراکنش های برون مرزی در حالت عادی نیاز به واسطه های مانند بانک می باشد و ممکن است این عملیات چندین روز به طول بینجامد و هزینه زا باشد. اما با استفاده از تکنولوژی بلاک چین می شود این فرآیند را با سرعت بالاتر و هزینه های بسیار کمتر انجام داد.
• ثبت اطلاعات و داده های تاریخی و اطلاعات جدید در کنار هم و در یک مکان: همان گونه که ذکر شد تمامی اطلاعات روی بلاک چین قرار می گیرند، چه اطلاعات بلاک های قدیمی تر و چه بلاک های جدید.
• خدمات رسانی بیست و چهار ساعته : شبکه بلاک چین خاموشی و زمان تعطیلی ندارد و همیشه در دسترس است.
• دادن قدرت اختیار به کاربران : در بلاک چین شما تمامی اطلاعات را مشاهده می کنید و بر روی تمامی داده ها و تراکنش ها کنترل دارید.
• غیرمتمرکز بودن : هیچ سازمان یا نهاد دولتی بر آن نظارت ندارد. و در شبکه ای همتا به همتا از افراد توزیع شده است.
از این رو کنفرانس بین المللی بلاکچین، رمز ارزها و اقتصاد جهانی با هدف ایجاد بستری مناسب برای همکاری و تبادل دانش اطلاعات و انتقال تجارب و دستاوردهای علمی و عملی اساتید، نخبگان و پژوهشگران حوزه های نوآوری و فناوری بلاکچین بر پایه اقتصاد جهانی بخصوص در حوزه های بلاکچین، اقتصاد دیجیتال ، رمز ارزها و همچنین ایجاد فضای مشترک برای ارائه راهکارهای جامع و موثر بر پایه دانش و تحلیل فرصت های اقتصادی بر بستر ملی و جهانی به جهت مدیریت بهتر سازمانها برگزار می گردد.