مراجع و علما
پناهیان: مظلومیت آیتالله مصباح یزدی به خاطر مجاهدت و حقطلبی ایشان بود
علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در مراسم بزرگداشت آیت الله مصباح یزدی که در دفتر نهاد رهبری در دانشگاهها برگزار شد، گفت: مسئله ای که از آیت الله مصباح نباید مورد غفلت قرار بگیرد، معنویت ناب و عرفان اصیل اسلامی است که باید از محضر ایشان آموخت. علامه سالها از افراد نزدیک به آیت الله بهجت بودند؛ اما کمترین تظاهر معنوی در ایشان نمیدیدید، کاملا عالمانه معنویت را مقدم بر دانش و عقلانیت میدانست.
وی افزود: در باب معنویت اگر بخواهید به یک منبع اصیل دسترسی پیدا کنید، حتما باید به متونی که از آیت الله مصباح به جای مانده مراجعه کنید. از دست دادن عالم دینی، غم سنگینی است، ما در فقدان ایشان بیشتر حسرت شخصیت علمی و معنوی را میخوریم که با دعای ایشان مشکلات جامعه حل میشد.
پناهیان در ادامه گفت: یک بار که خدمت ایشان رسیده بودم و در مورد یکی از شخصیتهای سیاسی انتقاداتی داشتم، از ایشان پرسیدم که قبل از انقلاب با توجه به اینکه در دوران مبارزات به هم نزدیک بودید، این تفاوت دیدگاههای سیاسی وجود داشت؟ اما ایشان حدود نیم ساعت یک کلمه حرف منفی از خاطرات نزدند و پس از اینکه من از جلسه خارج شدم نظرم نسبت به فردی که در موردش پرسیده بودم، مثبت شد.
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: اگر کسی واقعا به شخصیت ایشان نزدیک میشد به فعالیت های علمی خوبی دسترسی پیدا میکرد؛ وقتی خدمت علامه میرسیدیم، کلمه نمیدانیم و باید بیشتر مطالعه کنیم از ایشان میشنیدیم.
وی ادامه داد: رسانهها و روزنامهها بعد از دوران مظلومیت ایشان به دو گروه تقسیم شدند؛ رسانههایی که تخریب گر هستند و میتوانند بدترین استفاده را از فضا کنند و رسانههایی که تحلیلگر بودند. ما بعد از تخریب شخصیتی مثل آیت الله مصباح، نگاه مان به رسانه نگاه خوبی نیست، چون کسانی که مصباح را میشناختند، میدانند که رسانهها با این شخصیت چه کردند، که حتی دانشگاهیان تمایل نداشتند کتابهای ایشان را مطالعه کنند.
پناهیان افزود: رسانهها باید عزت خودشان را بازیابی کنند، برای اینکه تخریبی که از سوی رسانهها در تاریخ این مملکت برای این چهره علمی صورت گرفت، بی نظیر بود و هنوز هم آثار آن تخریب وجود دارد، مظلومیت آیت الله از سوی رسانههای خودی صورت گرفت؛ اما مجاهدت در مقابل کج فهمیها و کج رویهای داخلی بسیار سختتر است.
وی یادآور شد: یادم هست در همین دانشگاه تهران کسانی که شبهات فضایی را برای خودشان ایجاد کرده بودند بعد از شروع داستان طرح ولایت، با همه تبلیغاتی که دولت وقت انجام می داد، در آمفی تئاترهایشان حدودا ۲۰ نفر به این جلساتشان میآمدند و مجبور بودند که جلسات را تعطیل کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: کسانی که در طرح ولایت شرکت کردند تعداد اندکی از دانشجویان کل کشور بودند و طبیعتا ظرفیت این اردوها هر چقدر هم زیاد باشد نمیتواند همه دانشجویان را در بر بگیرد؛ اما اثر روانی آن در دانشگاهها این شد که همه احساس کردند برای این شبهات که از سوی برخی مطرح می شود، پاسخی است و این اثر فراگیر برای کل فضای علمی کشور بود.
پناهیان در پایان گفت: مظلومیت علامه مصباح به مرور برطرف خواهد شد و راه درست را هم به همه نشان خواهند داد.