معاون ظریف: لزومی ندارد که مفسدان اقتصادی را اعدام کنیم
«محسن بهاروند» معاون حقوقی وزارت امور خارجه در مصاحبه با روزنامه ایران در پاسخ به این سوال که «آقای ظریف اخیراً در گفتوگویی اعلام کردند که برخی در داخل ایران به دولت آقای «بایدن» پالسهایی را ارسال میکنند تا مانع از مذاکرات احتمالی دولت آقای روحانی با امریکا بر سر برجام شوند. آیا احتمال میدهید وقوع برخی اتفاقات داخلی هم به نوعی در حکم همین پالس دادنها یا بهانه دادنهای سیاسی برای تحت فشار قرار دادن دولت مستقر باشد؟» گفت: «بله فکر میکنم این پالسها وجود دارد. شما نمیتوانید به این بهانه که نظارت حقوق بشری یک مسأله سیاسی است به کلی حقوق بشر را فراموش کنید و حالت تقابل نسبت به آن بگیرید. وقتی دارند بهشما انتقاد میکنند و وقتی قانون و شرع به شما اجازه میدهد که بهانه دست کسی ندهید خب ندهید چرا این کار را میکنید؟ عاقلانه نیست که شما میدانید همه منتظر این هستند که شما یک قدمی بردارید که بتوانند از آن سوءاستفاده کرده و علیه شما تبلیغات کنند و قطعنامه دهند بنابراین بهتر است که رعایت کنید و این بهانهها را به دست دیگران ندهید».
بهاروند در ادامه گفت: «من با مجازاتهایی مانند اعدام و مجازات های بسیار شدید درباره برخی از مسائل تعزیری موافق نیستم. ما به مواردی که شرع برای ما تعیین کرده کاری نداریم و باید اجرا شود ولی در مواردی که خود ما قانونگذاری میکنیم، باید مجازاتهایی باشد که مقبول هم باشد و مورد اعتراض دیگران قرار نگیرد… مثلاً فرض کنید کسی مرتکب جرم رایانهای شده است که در مسائل تعزیری یک مورد جدید است و ما بتازگی داریم درباره آن مورد قانونگذاری میکنیم. خب بهتر است برای این جرم مجازات بدنی نگذاریم، میتوان او را زندانی کرد دیگر چرا شلاقش بزنیم؟ …مثلاً میتوان به یک مفسد اقتصادی حکم حبس ابد داد، او را از تجارت منع و از یکسری حقوق تجاری و اجتماعی محروم کرد و اموالش را مصادره کرد ولی لزومی به صدور حکم اعدام نیست…باید قوانین را اصلاح و به مواردی عمل کرد که در همه دنیا مرسوم است».
معاون وزیر خارجه در ادامه تاکید کرد: «حقوق بشر بهصورت مدون محصول کشورهای غربی است. همه به حقوق بشر از قبل اعتقاد داشتند ولی کشورهای غربی خیلی زودتر اعتقاد داشتند و شاید این مسأله یکی از امتیازات جوامع غربی بود که فلسفه خود را به حقوق و قانون تبدیل و به دنیا معرفی کردند…من بهعنوان مسئول حقوق بشر وزارت خارجه معتقدم میتوانیم با سایر کشورها تعامل داشته باشیم و نیازی به تقابل نیست. زمانی که تقابل وجود داشته باشد، دفاع میکنیم اما ما مبتکر تقابل با دیگران نیستیم بلکه میتوانیم هم با کشورهای اروپایی و هم با دیگر کشورها بهصورت تک تک تعامل داشته باشیم».